Ligetvári István vezető tervező | L.Art Építészeti Bt.

Ligetvári István

„A ház nem csupán a fallal jelölt létünk (fedett) tere, hanem egy hely, amit a környezetünk és emberi minőségünk tesz otthonná.

Küldetésünk, hogy ennek hangot adjunk, és a tervezés során felszínre hozzuk a valódi értéket, megmutatva annak teremtő erejét.‟

LIGETVÁRI ISTVÁN

Számunkra a tervezésnek két alapvetése van. Az egyik a megbízó saját belső világának feltárásával készülő tervezési program kialakítása, a másik pedig a funkció, szerkezet, forma és a környezet organikus egységére épülő tervezési metódus alkalmazása. Ahhoz, hogy ez létrejöjjön a megbízóval közösen a jövőbeni jelen mindennapjainak vízióját hozzuk létre és ezt a képet lépésről, lépésre térbe és formába rendezzük. Ez küldetésünk princípiuma és a minőségi építészet alapja.

AJÁNLATKÉRÉS

  Az alábbi kérdések megválaszolásával egyszerűen és
  gyorsan kérhet ajánlatot valamennyi szolgáltatásunkra.

  Milyen tervezőt keresek és milyen szempontok alapján hozzak döntést?
  Milyen egy jól használható tervdokumentáció és mit tartalmaz?
  Hogy kérjek ajánlatot és mi a sok, mi a kevés?
  Ha kiválasztottam a tervezőt, milyen szempontokat rögzítsek a szerződésbe?
  Mi a tervező és mi az én felelősségem?

  Ma már egy épületnek ahhoz, hogy a kor követelményeit teljesítse számtalan előírásnak kell megfelelnie. Ez egy műszaki útvesztő, ahol még a szakembernek sem könnyű eligazodni, hát még egy építtetőnek. A kivitelezés a kisebb házaknál is komoly felkészülést és organizációt igényel. Egyre nagyobb szerepe van a jól átgondolt és részleteiben is kidolgozott tervdokumentációnak. Az „igy szoktuk” kivitelezői hozzáállás sok pénzünkbe kerülhet, ugyanis egy épület szerkezeti rendszere egymásra épülő, konzekvens részletekből áll és ráadásul egy részletben több szakma, különböző időben találkozik. Ha a megoldás nincs pontosan előre kitalálva és rögzítve, akkor bizony az „eredmény” sokba kerülhet sőt, ha a javításra már nincs lehetőség, akkor megfizethetetlen kár érhet. Egyszóval egy jó házhoz, mindenekelőtt egy jó átgondolt terv kell.

  ÜGYFELEINK GONDOLATAI A KÖZÖS ALKOTÓI FOLYAMATRÓL

  L.Art Építészeti Bt.
  „Egy otthon megtervezése rendkívül küzdelmes, fáradtságos és intim folyamat. Ezért úgy vélem az együttműködéshez, majd az unikális és tökéletes végeredményhez elengedhetetlen már az első perctől kezdve a szimbiózis, valamint szimpátia építész és építtető között.
  Szerencsésnek gondolom magunkat, mert elsőre rátalálnunk arra a két személyre, akik vezetésével és támogatásával sikerült megalkotnunk életünk egyik legfontosabb színterét, az otthonunkat. A helyet, ami tükrözi az ízlésünket, ami számunkra a harmonikus bázis, ahová minden egyes nap jó érzés hazatérni és nem utolsó sorban gyönyörködni benne.
  Istvánt és Dorót kiváló szakembereknek, de ezenfelül rendkívüli embereknek is tartom, akik már az első találkozás alkalmával igyekeztek felvenni a rezgésünket és kreativitásukat az igényeink kielégítésének legfőbb céljával, illetve a határaink tiszteletben tartásával engedték szárnyalni. A jövőben is, teljes autonómiát engedve, kizárólag rájuk bíznám az otthonom megtervezését.” Nóri és Dani
  L.Art Építészeti Bt.
  L.Art Építészeti Bt.
  L.Art Építészeti Bt.
  „Istvánnal és Doróval az első perctől kezdve öröm volt dolgozni, (azóta is kialakult egy baráti viszony) számtalan találkozó után sikerült megtalálni a legjobb megoldást az épülő családi házunk végleges kinézetére. A mai nap sem változtatnánk semmit a házon, pedig 2014-ben épült. Nagyon felkészült szakemberek és külön pozitívum, hogy a kivitelezésben is jártasak, ami nagy segítség volt az építkezés során. Néha valószínűleg az idegeikre mentem a telefonjaimmal, de mindig türelemmel segítettek minden problémát megoldani, (még úgy is, hogy ez nem volt feladatuk).
  Ha újra építkeznénk, (nem valószínű, hogy fogunk :) újra velük terveztetnénk a házunkat!” Kriszta és Dávid L.Art Építészeti Bt.
  L.Art Építészeti Bt.
  L.Art Építészeti Bt.
  L.Art Építészeti Bt.
  L.Art Építészeti Bt.
  L.Art Építészeti Bt. „Az ember életének a minősége egyenes arányban áll a kiválóság iránti elkötelezettségével. A stílus maga az ember. Amikor ránézek az elkészült tervekre, ezt látom és érzem. Köszönöm szépen ezt az élményt.” Tamás
  L.Art Építészeti Bt.
  L.Art Építészeti Bt.
  L.Art Építészeti Bt.
  L.Art Építészeti Bt. „A férjemmel mindketten emberekkel dolgozunk, ezért is volt fontos szempont az álomházunk tervezőjének kiválasztásakor a szakmai profizmus és precizitás mellett a személyes kapcsolat. Istvánnal és Doróval az első perctől úgy tudtunk beszélgetni, mintha évek óta ismernénk egymást. A munkafolyamat során az álmunk megbecsült helyen volt a kezükben, formálták, csiszolták, tökéletesítették az elképzeléseinket. Mint minden tervezés alatt, nálunk is voltak dolgok, amikről eltérően gondolkodtunk, de nagyon élveztük a megbeszéléseket, az érvekkel alátámasztott, kifinomult, intelligens kommunikációt.” Lilla és Gábor
  L.Art Építészeti Bt.
  L.Art Építészeti Bt.

   SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ

   Amennyiben még nem alakult ki pontos tervezési program, illetve kérdések merülnek fel a tervezési- és kivitelezési folyamatát illetően, forduljon hozzánk bizalommal.